You may say I'm a dreamer

“Imagine all the people
Living life in peace…”

Jeg våkner til at regnet utenfor lager lyd når det treffer bakken. Hvor heldig er ikke jeg, som får oppleve regnet, som dunker mot vinduet? Hvor heldig er ikke jeg som får våkne opp i en varm seng, under dynen, trygt og godt. Hvor heldig er ikke jeg som får se på TV, om alt som skjer i verden, inkludert en fiksjon om at det er krig eller sult i andre land. Det har aldri berørt meg direkte, og det var jeg sjeleglad for. Så glad at da jeg slo av TVen hadde jeg gått videre og fortsatte livet mitt.

Hvor heldig er ikke jeg som kan spise godt, nærmest for godt til at man må “tenke på figuren”. Det har alltid for meg vært helt utenkelig å ikke ha mat, men i andre land er det slik. Hver dag. Hvor heldig er ikke jeg som kan være med venner og familie, og når som helst besøke dem? I andre land har krigen tatt sine uskyldige ofre, og etterlatt mange alene og ensom. Hvor heldig er ikke jeg som kan ytre min mening?

Hvor heldig er ikke jeg som er i live?

De siste årene har grufulle ting skjedd rundt om i verden, men det som har forandret seg er at det har begynt å skje nærmere. Nærmere oss, slik at vi nå kan relatere oss til det. Det kan være meg og deg. Boblen vi var i har sprukket, og nå er det ikke en fiksjon lenger. Det skjedde senest sist uke, og nå skjedde det igjen i natt i London. Før var jeg naiv, jeg tenkte ikke så mye på det for å være ærlig. Nå er det en av tingene jeg tenker mest på, og det bunner ned i en trist følelse over at verden vi er i, ikke er god. Du og jeg er heldige som er i live, du og jeg er heldige som bor i Norge.


AFGHANISTAN

DANMARK

INDIA

LIBYA

FRANKRIKE

EGYPT

TYRKIA

INDONESIA

SOMALIA

BELGIA

YEMEN

USA

JORDAN

TYSKLAND

STORBRITANIA


Dette er land som har blitt offer for terror. Jeg tok kun et par stykker, fra 2016-2017, listen er mye lengre enn jeg trodde, og flere av landene har blitt angrepet flere ganger. Dette er uskyldige menneskeliv som går tapt. Dette er mennesker som meg og deg. Jeg gråt sist uke for de uskyldige barna som ble offer, og jeg er trist i dag. Tankene mine går til alle som opplever krig og elendighet.

Jeg drømmer om at alle skal være like heldige som meg. Jeg drømmer om fred. Jeg drømmer om barn som smiler, og voksne som ler. Jeg drømmer om deg og meg.


“You may say I’m a dreamer
But I’m not the only one”
– John Lennon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *