ukens peptalk: selvfølelse

Sett på denne sangen når du leser.


Har du noen gang våknet og tenkt at: i dag er min dag? I dag er jeg den beste versjonen av meg selv!

Jeg tror det er en ekstremt viktig egenskap, og alle bør være såpass glad i seg selv og tenke at du er deg og du er best i å være deg. Selv har jeg utallige ganger følt at jeg ikke strekker til. Ofte er det fordi vi jenter tenker alt for mye på hva vi er verdt i andres øyne. Det gjelder jo selvsagt ikke bare jenter, dette er blitt et økende fenomen blant gutter også, og jeg synes det er synd.

Translation: I think it´s an important thing that everyone should love themselves and know that you are you and that you are best at that. I´ve experienced many times that I´m not good enough, and just by thinking that, you´ve lost the fight. Often it´s because of us girls, we think too much about what others think of us. Stop that! And that´s a growing problem between boys as well, an that´s a pitty.


Å ha en god selvfølelse tror jeg ikke er i at du elsker deg selv hver dag, men at du forstår at du må gjøre ditt beste for at du selv skal være lykkelig. Det viktigste i livet er ikke materielle ting som du kjøper med et kort. Det er minner du skaper med de du er glad i. Jeg tror at lykke kommer innenfra, og så gjør en god selvfølelse.

Men hvordan er det egentlig mulig å øke selvfølelsen når samfunnet vi lever i i dag legger opp til at ingen er gode nok. Reklamene som løper etter oss i det vi går mot bussen. Alle magasinene som bruker usunne forbilder og poster opp og ned om hvilke dietter vi skal gå på for å bli glade. Hvilke øvelser vi skal gjøre for å få sprettrumpe. Hvilke kjoler man skal gå med på julebordet. Jeg føler vi mister stemmen vår i et vrøvl av mye tull som skrives kun for å tjene penger.

*

Translation: To have a good self-esteem, it´s not about loving yourself every single day, but understanding the importance of knowing that you have the right to be happy. The important things in life isn´t something we can buy. How is it really possible to love yourself when the society is how it is? Every magazine shoots towards us with pointers to what we should do or not. It´s just about the money.

*

Jeg har alltid egentlig kjørt mitt eget løp. Har aldri lagt merke til hva folk har ment, for jeg har gjort det før jeg har fått tenkt. Heldigvis for det! Likevel har jeg jo blitt både fryst ut, og hatt tider der jeg har følt meg utenfor og veldig alene. Men det tror jeg er naturlig, for vi jenter er de verste til å gi andre en dytt bak for å få en god selvfølelse. Jeg mener det og jeg tenker på hvor ofte folk burde slutte å tenke på andre tenker og gjøre det en selv vil. Dette er jo selvsagt lettere sagt enn gjort, men jeg tror folk vil tenke annerledes når du selv tenker høyere og stødigere enn andre. Ja, jeg tror faktisk også at folk vil ha større respekt for deg hvis du har en god holdning til deg selv.

I denne store verdenen tror jeg det finnes så mange problemer å ta tak i, gjøre mye for at noe skal bli bedre. Uansett så synes jeg at man bør starte med seg selv og gjøre sitt beste for at du skal være glad. De tingene som gjør at jeg har en bedre selvfølelse i dag, ligger i punktene under. Dette er ting jeg gjør for at jeg skal selv være en best mulig versjon av meg selv og få en bedre selvfølelse.

*

I´ve always run by myself and done what I like. Sometimes I haven´t thought about what I´m doing until its done and I´m looking back and thinking, whaat? I think that we should pay more attention to ourselves and less about others. I´ve experienced some difficult stuff too, and that´s why I like to write about it. I think its important that you love yourself and know that you can do whatever you want to! I am the best version om me.1. Si positive ting om deg selv. Hvem tror vel på deg om du ikke tror på deg selv?!

2. Ta utfordringer. Lev livet og nyt hvert øyeblikk!

3. Er du ikke fornøyd? Slutt å klage, gjør noe med det. Gjør det som må til for at du skal bli glad og føle deg bedre. Har du venninner som egentlig ikke vil ditt beste? Kutt de ut. Harsj, men det er sannheten. Har de ikke villet ditt beste før, vil de nok ikke det senere heller.

*

Translatioin: Say positive things. Take opportunities. And – aren´t you happy? Well, nobody else are going to make the choices for you. Do the things that has to be done so you can be happy!

(Denne synes jeg egentlig er den viktigste.)

Og grunnen til det er at jeg har opplevd det selv. Jeg føler at jeg alltid har vært glad og positiv med andre. Likevel følte jeg til tider at jeg ikke var god nok, at jeg var en dårlig venn og at jeg ikke gjorde det beste. Jeg har erfart dette på nært hold flere ganger – og de gangene jeg snakket med mamma om dette (som er min aller beste venn), rådet hun meg alltid til det samme. Sett deg i respekt hos andre. Ha respekt for deg selv.

Det endte med at jeg kuttet ut de som tilsynelatende var mine venner utad, og tok de som virkelig er der for meg inn i min nærkrets. Det er de jeg tilbringer tiden med, ringer om kveldene og feirer ulike anledninger med. Jeg har en god selvfølelse fordi jeg tar ansvar for meg selv om mitt eget liv. Jeg har det mye bedre nå enn det jeg hadde før. 

For jeg fortjener det. 

Dette ble et veldig langt innlegg, men jeg synes det er viktig, og jeg føler at jeg selv blir litt inspirert når jeg skriver. Jeg merker at jeg elsker dette, og det vil jeg også si! Det var rart da jeg startet å blogge. Jeg har fått bedre selvfølelse av å gjøre det jeg elsker, og jeg råder deg til å gjøre det samme! Gjør det som jeg deg glad!

3 Comments

 • Hei Silje
  Lenge siden sist!
  Utrolig bra blogginnlegg du har skrevet. Du har mange viktige og gode poenger.
  Jeg likte spesielt avsnittet om at samfunnet legger opp til at vi ikke er gode nok, og det er noe jeg personlig mener er et kjempeproblem, spesielt for ungdom. Du trekker frem reklameplakater, magasiner og dietthysteri som eksempler, og jeg kunne ikke vært mer enig.
  Men det jeg synes er dumt, er at du som står for så mye bra, er med på å bidra til å opprettholde dette presset. Med blogginnlegg om mote, skjønnhet, mat og inspirasjonsbilder, både av deg selv og modeller, sier du indirekte at jenter (som er de det appeleres til) burde gjøre som deg, eller de du selv er inspirert av. Når det er et så stort problem i dagens samfunn med presset om å være vellykket og å se bra ut, går "inspirasjonsinnlegg" og innlegg om mote og skjønnhet, fra å være forbilder, som jeg mener er viktig å ha, til å bidra til skjønnhetspress og presset om å være vellykket.
  Jeg synes du har mange gode innlegg om det å tro på seg selv, ikke bry seg om andre og kjøre sitt eget liv, noe du skriver veldig godt om i dette innlegget. Men jeg synes det er synd at de overskygges av innlegg som går imot akkurat det du skriver så bra om.
  Dette er ikke ment negativt mot din blogg og det du skriver om, for jeg synes mye av det du skriver om er veldig bra. Men jeg synes det er viktig å stille spørsmål når det er ting jeg ikke er enig i og som skurrer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *