ukens peptalk: nuet

Da jeg gikk på videregående var det ekstremt viktig for meg å planlegge. Jeg var i et avstandsforhold, og jeg hadde kontroll på alt. Sært, men jeg hadde faktisk regnet på når jeg ønsket at vi skulle etablere oss og flytte sammen, få barn. Listen fortsatte.
Jeg hadde en plan, og plutselig ble teppet dradd rett under beina mine så jeg falt. Planen kunne jeg ikke bruke lenger, jeg som hadde brukt så mye tid og tanker på den følte meg hjelpesløs. Jeg følte meg så liten, redd og mislykket fordi jeg ikke lenger visste hva jeg ville. Da jeg spiste lunsj med kusinene min sa hun: ikke planlegg. Det er ikke sunt, for på et øyeblikk kan ting forandre seg. Jeg trodde ikke på henne før det var gått to uker og det verste scenarioet var virkelighet.

*

Translation: When I went to high school, it was extremely important for me to plan and have control. I thought I knew everything, from when I was moving in with him, and to how many kids we should have. Weird, but true.
I had a plan, and suddenly the carpet was dragged under me, because things didn´t work out and I lost control. I felt miserable, tiny and scared. When I had lunch with my cousin, she told me: don´t plan, things change, and its not worth the time. My worst nightmare came true some weeks later.

Så der stod jeg plutselig med et hvitt ark i hendene og ante ikke hva jeg ville. Det var en periode jeg ikke likte ting, hvordan jeg hadde det, for jeg følte jeg gikk i en tåke. Jeg ante jo ingenting lenger! Kontrollen hadde jeg mistet og jeg kjempet for å følge med og på en måte vise at jeg hadde det. Som ikke var bra. Det kom til et punkt hvor jeg bestemte meg for å slippe taket. Jeg skjønte at jeg kanskje hadde fått andre interesser, andre drømmer som ventet og jeg så potensialet i det å bare leve hver dag for det den er.

*

Translation: So there I was, standing with a blank paper and didn´t know what to do. This was a period when I didn´t know what I wanted, I felt alone. I´d lost the control and I fought to show that I still had it. It got to a point where I decided to let go. I got other interests, new dreams and I saw potential in just being. Every day.

​Det jeg har lært er at det er så utrolig viktig å nyte tiden. Nyte øyeblikk og stunder. Ikke tenke på hva som skjer i morgen, eller hva som skal skje om et år. Det er selvsagt helt innafor å ha en plan, men ikke gjøre slik som meg. Jeg tenkte på dette hele tiden, og klarte ikke å se hva som skjedde rett foran meg. Det som betyr noe.
Så her kommer min oppfordring til dere: lev livet i dag. Nyt dagen og smil. Ikke tenk på det som kommer i morgen.

*

Translation: What I´ve learned is that it´s so important to enjoy time and seize the day. Enjoy moments. Don´t worry about tomorrow or in a year. Time will come. It´s totally fine to have a plan, but not like me. I thought of it all the time and didn´t see clear what was in front of me. What matters the most.
So here´s a tip from me: live life today. Enjoy the day and smile. Don´t think about what will be tomorrow.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *