ukens peptalk: ensom


Så sitter jeg her igjen, flere uker siden sist jeg skrev på den faste spalten min.
Ting har skjedd, tiden har gått, og temaene har til nå vært viktige for meg. Derfor kom det egentlig som et lite sjokk at jeg ikke hadde mye inspirasjon og temaer jeg virkelig måtte få frem og skrive om, derfor la jeg det bare fra meg. Men her er jeg igjen, og denne uken er det noe jeg har kjent på spesielt de siste månedene.

Da jeg for en uke siden lå i sengen og sov flere timer daglig, kjente jeg at det var lenge siden jeg hadde vært med venner. Det var lenge siden jeg hadde sett familien, og jeg følte meg ensom. De siste dagene har jeg vært med venner igjen, men jeg kjenner på det savnet enda, og jeg kan sammenligne det litt med å være ensom.


Det er så rart, for veldig mange sier at studentlivet skal være den beste tiden i livet, og det har vært veldig bra, ikke misforstå. Jeg har det veldig bra, men jeg føler ikke at studentlivet er så sosialt og bra som jeg vil ha det til selv. I eksamenstiden er det flere uker hvor jeg ikke får se vennene mine, familien, og skolen blir ens andre hjem. Jeg har derfor kommet til å tenke på hvor heldig jeg er som har så fine mennesker i livet mitt, og at jeg er heldig som har det så bra.

For jeg vet det er mange som ikke har det bra, og da tenker jeg spesielt nå som det nærmer seg jul. Det er ikke kos, glede og familietid for alle, det kan faktisk være en stund mange ikke gleder seg til i det hele tatt og vil bare at tiden skal gå. Det er mulig å være ensom selv om man står i et rom med flere andre mennesker. Å være ensom er ikke det samme som å være alene.

Spesielt kommer jeg til å tenke på familier som har det vanskelig. Kanskje det er sykdom, økonomi eller andre situasjoner som gjør at julen er en vanskelig tid, men det er likevel trist fordi det legges så press på at julen skal være så bra. Jeg har i en tidligere jobb, opplevd at spesielt eldre har en tendens til å være ensomme, fordi de ofte er alene og det er lite som skjer i hverdagen.

Jeg vet ikke helt hva jeg vil frem til i dette innlegget. Det er vel å vise omtanke, være et godt medmenneske og gi en ekstra klem eller ta en ekstra telefon til den du er glad i. Det gjør så lite, tar så lite tid, men betyr så mye og det er ubeskrivelig den følelsen man får når man gleder andre.

Jeg kom til å tenke på dette temaet da jeg så videoen under, og den er virkelig en video til ettertanke, fordi den skildrer en gammel mann som feirer jul alene.

♥♥♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *