ukens peptalk: avhengig av teknologi

Vi er kommet til året 2015. Alt er elektronisk, og ting er mye enklere å skaffe, finne ut og ikke minst gjøre ting. Tenk hvor mye enklere ting er nå enn slik det var tidligere? Ja, for hvor lenge siden er det egentlig? Jeg kan enda huske at internettet var noe rare greier, og det var nyttig. Det er ikke lenge siden i det hele tatt, nettet har tatt helt over og teknologien har tatt fem hopp oppover. Det har gått raskt.

*

Translation: We´ve reached the year of 2015. Everything is electronic, it´s easier to get stuff and connect with people. I can still remember the internet being some weird stuff which was really cool.

Jeg skal være ærlig og si at jeg bruker teknologien til så å si alt. Da mener jeg sosiale medier i form av Facebook, Mail, Instagram, og ikke minst bloggen. Store deler av dagen min går til dette og det er blitt en naturlig del av hverdagen til ungdommen. Likevel så tror jeg at folk sitter enda mer enn meg på pcen. Det beste jeg vet, er å gå en lang tur etter et par timer på pcen, for ingenting er som frisk pust, det som ikke koster noe, og som gjør en sliten.

Jeg tror mange er avhengige av teknologien. Det gjelder ikke bare det å ikke ha tilgang på mobil, men det å være tilgjengelig over alt. For meg har jeg et par ganger opplevd å miste mobilen. Disse gangene har de to første dagene vært verst, for tilvenningen og å foreta seg andre ting kan være litt vanskelig. Jeg skal likevel innrømme at den ene måneden jeg gikk uten telefon, har vært en av de bedre. Jeg var ikke urolig for om jeg ville bli kontaktet, for de som absolutt måtte nå meg, kunne gjøre det gjennom andre eller på Facebook da jeg var på pcen.

*

Translation: I´m going to be honest and say that I´m using the technology to most of my stuff. It´s social media all the way with Facebook, Mail, Instagram and the blog. Most of my daily life goes to this. Anyway I believe that some people uses it more than me. The best I know is to take a long walk after a good while on the computer.

I think people are addicted. It´s not just about the phone, but the technology. I´ve lost my phone some times, and the first few days were the worst. But after that it became better, and I would say it was one of the best months. No stress and thoughts. If they would reach me, they would find a way.

Er det ikke ironisk at når man vil kapre minner og ha de resten av livet og tar bilder av det, så mister du egentlig øyeblikket, fordi du ønsker å bevare det? Vi er for opptatte i å få med oss alt og dokumentere det og vise det til andre, at man selv glemmer å nyte øyeblikkene. De stundende som ingen i hele verden kan ta fra deg, betale for eller få deg til å føle annerledes.
Ja, teknologien er bra, men jeg er ganske sikker på at alle har godt av å legge fra seg duppedittene et par timer for dagen og bare nyte. Være seg selv og slippe taket. Stress i samfunnet i dag er et velkjent fenomen. Jeg tror ikke det bare kommer av at folk har fått mindre timer i døgnet, jeg tror rett og slett at det å være tilgjengelig hele tiden tærer.

*

Translation: Isn´t it ironic when capturing moments and have the best time, you´re losing it to the technology? We concern to much about documenting it all and not enjoying it. It´s good, but it´s most important to be yourself and surround you with people so that you don´t find the need to be around these things.


Nå skal jeg legge fra meg pcen. Lese en bok og bare være meg.

Translation: I´m logging off. Reading a book and being just me. ​

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *