treningsspalten: jeg løp meg glad

inneholder sponset tights

bildene er tatt av Håkon Jørgensen

Er det én ting jeg har lært meg når det kommer til trening, så er det å holde det variert og morsomt. Gjør det til en god greie. Som du digger. Liker du å løpe, da løper du. Liker du å løfte vekter, ja, da gjør du det. Liker du yoga, så gjør du yoga. Det viktigste er å finne noe som gjør at du ønsker å ta på deg treningsskoene og komme deg ut, uansett hva. Alle kan være enige i å si at den dosen endorfiner du får etter en treningsøkt. For meg ble løpingen redningen fra en jente som holdt på å bli gal av en stresset hverdag. Noen sier at alt kan kureres med en kopp te, vel, jeg tyr til en god og lang løpetur!


Det er flere som sier at løping ikke er noe for dem, eller at de bare ikke orker å løpe ute. Det kan være, vi alle er forskjellige, men det jeg tenkte å dele nå, er noen tips til hvordan du kan begynne å like, nettopp det å løpe.

“run forrest, run”


1. Sett deg gode mål
Det viktigste for meg er å ha konkrete, korte, gode mål som er realistiske. La oss ta et eksempel. “Jeg skal øke snittfarten min innen to uker. Eller jeg skal løpe 3 km på X antall minutter.” Det er de små målene, som med små steg vil gjøre at kondisjonen og lysten til å løpe vil være bedre! Så er det greit å ha noen større mål, som for eksempel “til neste år, i april skal jeg løpe halvmaraton.” Da har du satt deg et mål frem i tid, som du kan løpe mot.

2. Finn din løpestil
Liker du å løpe ute, ja da løper du ute. Liker du å løpe i terreng, eller på fjell, så gjør du det. Liker du å holde kondisjonen oppe på tredemøllen, så har du funnet din stil. Alt handler om å finne det som gjør at DU vil løpe. Da blir alt bedre. Jeg fant ut for noen måneder siden at jeg likte mye bedre å løpe ute, og etter det har jeg ikke løpt én gang inne! Det er så deilig, selv om regnet pisker i ansiktet!
– liker du langdistanser eller korte intervaller? Det er også greit å finne ut, slik at man kan legge opp treningen deretter!

3. Gode løpesko + sporty klær = motivasjon!
Ingenting er som den følelsen når du får gnagsår eller sinnsykt vondt under beina halvveis ut i løpingen. Det er forferdelig! Derfor er det viktig å finne ut hvilken type fot du har, eller i hvertfall gå til innkjøp av løpesko som er egnet for det underlaget du løper på. Jeg gjorde den feilen i mange år, og kommer nå aldri til å gå tilbake til den dumme vanen!
Når det gjelder klær, så er det alltid en motivasjonsboost! Nå kan dere forresten få 15% rabatt på Vincere Fitness med koden OKLAND15!

4. Gode vibber og god musikk
Jeg elsker å løpe, få solen i ansiktet, kjenne svetten renne og nyte god musikk på ørene. Det gjør noe med humøret, og det gjør utrolig godt å ha musikk som pusher meg, og får meg til å løpe det siste minuttet. Jeg har laget en liste som jeg jobber på, så sjekk den ut her!

5. Din beste løpekamerat
Jeg fikk pulsklokke fra Polar til bursdagen av mamma og pappa, og for å være helt ærlig, jeg kan ikke leve uten den! Den hjelper meg, pusher meg, og holder styr på aktivitetsnivået mitt utover dagen. Den måler puls, og distanse, for ikke å glemme farten, slik at man kan holde seg oppdatert på målene 😉

6. Lev godt, smil og ha godt samvittighet

Spiser man godt, presterer man godt. Det vil si hvis du spiser både frokost og lunsj, og holder en variert livsstil så er jeg sikker på at man vil kunne se forbedringer tidligere. Det handler om å kose seg, smile og nyte det man gjør. Hvis du smiler og har det godt, vil alt bli litt mer fint, og løpeturen blir høydepunktet på dagen, kan jeg love deg!

15% rabattVincere Fitness med koden OKLAND15, jeg har på meg tightsen herfra

Hallo! Jeg så at teksten i innlegget forsvant i sted. Det var jo selvsagt ikke meningen! Så beklager det…. Nå er de tilbake, og jeg håper dere setter pris på litt sånne innlegg. Det blir en god del av det fremover!
– Nå har jeg akkurat kommet ut av dusjen etter en fin og god løpetur. Jeg løp litt etter åtte, og solen stod enda på himmelen. Folk som lå i parken. Ja livet er godt, når man gjør det godt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *