spalten: kjærlighet og sånn

De siste månedene har det tikket inn med meldinger både på bloggen, instagram, snapchat og mails. Jeg har fått en god del tilbakemeldinger på at dere liker de dype innleggene og at dere lurer på ting. Jeg har samlet det opp i noen punkter med spørsmål.

dere som har fulgt meg en stund, kan sikkert huske disse bildene? nydelige! av @gorpium

“Det er så tydelig å se at du har vært gjennom noe tøft, om det er kjærlighet eller hva, og jeg synes du har blitt så mye sterkere nå.”
Noen ganger, er det noen få ord som skal til for å gjøre dagen min 10x bedre og sette et varig smil om munnen min. Da jeg mottok denne meldingen følte jeg at jeg hadde vunnet i lotto. Det føltes så godt å snakke med henne, og få en liten bekreftelse på at ting blir bedre, og at det er synlig. For det er sant, ting blir bedre, hvis man gjør det man blir glad av.
Det å klatre opp etter man har vært langt nede er slitsomt, og jeg har gjort det et par ganger. Det tar tid, og jeg har lært meg å sette pris på reisen og prøve å vinkle ting til det positive. Man velger jo selv hvordan man vil se på verden.

“Jeg synes du virker så oppriktig, og sjarmerende på bloggen. videobloggen din var så søt! det virker som du stortrives i oslo og jeg ville sende deg en klem. stå på!”
Tusen takk for så fine gode ord. Det handler om så mye mer enn at jeg trives med det jeg gjør. Jeg studerer fulltid, men jeg merker at det er mye mer jeg gjør nå enn da jeg bodde i Bergen. Likevel har jeg mer energi, fordi jeg elsker byen, elsker studiene og trives så godt! Så kjekt at du ser det på meg 🙂 Stor klem.


“Har du noen tips til en som lider av kjærlighetssorg? jeg er så utrolig lei meg og vet ikke hva jeg skal gjøre.”
Det første jeg vil si til deg er at selv om det virker utrolig vanskelig nå, og alt rundt deg føles mørkt, vil det komme en dag hvor solen virker lysere, og du vil smile av deg selv igjen. Det vil komme en dag hvor du ikke har tenkt på han den dagen, og fra den dagen vil det bli lettere. Gråt, sørg og gjør det du må for å få ut følelsene. Det er altfor lett å prøve å undertrykke følelsene, men det vil bare komme tilbake senere. Man mister en person som var nær en, og man sørger over at man mister en, selv om du vet at personen lever livet videre uten deg. Og mest av alt, vær med de som er glad i deg, og gjør det får glede av. For meg var det fjellet og gå lange turer med venner og alene.

“Ville du gått gjennom alt det samme som du gikk gjennom en gang til, hvis du visste at du ville ha så vondt?”
Her antar jeg at du mener med tanke på kjærlighetssorgen. Det er vanskelig å forklare, fordi man opplever så mye, men jeg tror at mye av de valgene man tar påvirkes av hvordan man føler seg, og jeg vet ikke om jeg hadde flyttet til Oslo hvis det ikke hadde vært for at jeg var litt lei og sliten av å være lei meg. Gir deg mening? Uansett, jeg unner ingen følelsen av å miste noen, men jeg tror at ting skjer for en grunn, og man må nesten bare gjøre det beste ut av hver situasjon. Det er jo som de sier “lukker en dør seg, åpner det seg et vindu.” mitt vindu ble Oslo, og det er jeg utrolig glad for!

“Hva ser du etter i en kjæreste?
Det er spesielt noen punkter jeg er påpasselig med, fordi jeg har vært gjennom en del på kjærlighetsfronten. Det sies jo at man pleier å bli litt herdet, og jeg er nesten redd for at jeg holder litt for mye inne når jeg blir kjent med folk nå, enn det jeg gjorde før. Da hadde jeg ikke filter, og var helt meg selv.

– snill og omsorgsfull
Ingenting kan slå den følelsen når du føler at du har funnet deg en snill og god person som du føler deg trygg med. I tillegg bør jo kjemien være på plass, både seksuelt og spirituelt. Det skal mye til for at jeg blir hos en person jeg ikke klarer å snakke med!

-ærlighet og tillit
Viktigste av alt er at jeg kan stole på personen. Jeg har fått høre at jeg noen ganger er for naiv, og det vil nok alltid sitte i meg siden det kom fra en som jeg brydde/ bryr meg utrolig mye om. Det føltes så rart at det å tro det beste i folk ville være negativt. Jeg har tatt lærdom, og har lært meg at respekt og tillit skal fortjenes! Ærlighet trenger jeg vel ikke si noe på, for meg er det elementært men jeg nevner det uansett!

-kommunikasjon
Ahh jeg kjenner det er litt irriterende å skrive, men noe av det viktigste for meg er at kommunikasjonen mellom den jeg skal kunne være med og meg, må være gjensidig. Det kreves to for å ha et forhold og da må man kunne gi og ta. Det skal ikke være et ork å være sammen med en, og jeg vil at samtalen skal kunne gå lett og at jeg kan snakke om alt, til og med spørre om råd.

– aktiv
Personen trenger ikke være superaktiv og interessert i alt som har med aktivitet å gjøre, men å være interessert i å gå turer, trene litt og holde seg frisk og sunn. For meg er god helse pri 1!

– familiekjær
Min familie betyr så mye for meg at det er utenkelig å ikke ikke tilbringe tid med de. Den personen som skal være med meg, må belegge seg på å tilbringe en god del til med både min familie og evt den andre sin hvis de har godt samhold. Familien er en stor del av meg

– fokus på karriere
Jeg synes det er utrolig tiltrekkende når folk driver på og står på for å nå det de ønsker i livet. Det å kunne holde på med sitt, bli utfordret på flere arenaer enn kun hjemme er utrolig viktig for intellektuell utvikling (haha), men er jo viktig. Det er ikke kjekt å sitte å se på serier hver kveld, spise samme maten og ikke gjøre noe.

– spontan
Selv om jeg elsker rutiner, hverdagen og alt som har med “normalen” å gjøre, elsker jeg å være spontan når det lar seg gjøre. Jeg må ha en som utfordrer og gjør spontane ting. Som la oss gå å telte, eller ta oss en tur. Slike ting er så viktige!

Jeg har sittet å besvart mails nå i noen timer, så skal jeg straks hive på meg klærne og dra på et møte med Studentparlamentet for studentene. Det føles deilig å kunne bruke stemmen min! Det oppfordrer jeg alle til å gjøre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *