be a better you

Jeg har tenkt lenge på noen ting som har gjort at jeg er den jeg er, og ikke minst de forandringene som jeg har sett hos meg selv. Hvordan jeg er som person, hvilke mål jeg har og hvilken selvtillit jeg har. For det er nettopp det jeg vil snakke om; hvordan bli en gladere person og hvordan du kan oppnå en bedre hverdag.

Først vil jeg si at vi er alle forskjellige, og jeg vil i dag se på meg selv som en selvsikker kvinne, men jeg vet ikke om jeg hadde sagt det samme hvis det ikke hadde vært for de erfaringene som jeg har opplevd opp igjennom årene.

Skjermbilde 2015-07-10 kl. 14.22.48


1. Tillit til deg selv.

Dette punktet tar utgangspunkt i ordet selvtillit, og jeg synes at det er alfa og omega hvis du vil oppnå en bedre hverdag for deg selv. Du må ha tillit til deg selv og at du vet hva kroppen din orker og klarer, ikke minst det å kjenne på kroppen. Hvordan føler du deg? Er du klar for en god dag? Kan jeg klare dette? Du må ha mot og stole på at kroppen klarer mer enn det du tror, bare hjernen er med. Du må stole på deg selv. Har ikke du tillit til at du klarer noe, hvorfor skal andre tro at du kan klare det? Hvis du tror, eller bedre, vet at du klarer det, så vil du nok også gjøre det!

2. Omgi deg med «good vibes»

Jeg har lært på den harde måten at du kan velge å være glad eller være likegyldig overfor din egen lykke. Du må velge for deg selv at du ønsker å være med folk og ting som gjør deg lykkelig og glad, og være sterk nok til å kutte ut de eller det som ikke gjør deg det. Jeg har aldri vært så glad som jeg er når jeg er med vennene jeg har nå. Slik var det ikke før, og jeg angrer ikke ett sekund på de valgene jeg har tatt når det gjelder dette punktet. Her kommer punkt 1. inn som en viktig faktor igjen, for hvis det er noe som gjør at humøret ditt ikke er på topp. Gi beskjed. Hvis ikke vil det ligge å ulme, og du vil ende opp med å bli enda mer frustrert eller stresset.

3. Følg drømmene dine

Livet er for kort og du har kun en sjanse. Hvis du gjør ting for å gjøre andre glad, slutt med dette og sett dine drømmer først. Vil du bli kunstner eller danser, følger du den drømmen og blir nettopp dette. Hvis drømmen er å reise jorden rundt eller lære å danse tango, så gjør dette. Bestill billetten, bestill kurs eller meld deg på studiet. For tenk hvis du bare hadde en dag igjen å leve, og du ikke har levd livet til det fulle? Ville du angret da? Jeg mener det er bedre å angre på en erfaring for mye enn å angre på at du ikke gjorde det.

4. Sett pris på de små tingene

Det er rart at de tingene jeg setter mest pris på nå, er å enten sitte alene på gresset i en park og lese, eller gå tur i regnet og kjenne at du lever. Det er skikkelig rart, for man skulle trodd at dyre vesker, klær og andre materielle ting hadde større betydning. Det har det ikke, for det skaper ikke den indre freden jeg vil ha når du leser boken i parken, kjenner gresset kiler tærne og nyter en sommerdag. Eller den sinnsroen du får av å gå i regnet og vet at håret blir vått, for det er slik regn som er skikkelig vått, men egentlig bare yr. Det gjør ingenting, for der og da er du rolig.

En filmkveld med familien. Alenetid med en bok eller et varmt bad. Gode venner som ler sammen. En fjelltur. En kveldstur. Frisk luft i naturen.

5. Gi kroppen det den trenger

For en gladere deg, tror jeg det er like viktig med regelmessig trening, et sunt kosthold og hvile som jeg tror det er med de andre punktene over. Spiser du mat som er godt for kroppen og gir den næringsrike matretter og drikker mye vann, er jeg sikker på at energien vil stige og du vil merke at kroppen orker mer. Trener du og liker det, og føler mestringsfølelsen, vil du ikke bare være glad for det, men du vil også merke at du får mersmak av treningen og vil enda mer! Liker du ikke å trene, så kan du gå en tur i fjellet eller gå en tur. Trenger ikke å være på et treningssenter. Jeg er uansett helt sikker på at beveger du kroppen, vil kroppen bevege seg enda mer. Hvile er også en viktig del av hvordan du vil oppfatte hverdagen da den er essensiell for å være uthvilt og klar for å gripe dagen. Det er jo helt klart at hvis du har kun sovet et par timer vil du ikke kunne yte ditt beste eller være positiv til utfordringer som du møter den kommende dagen. Derfor er hvile viktig, og det faktisk sagt at de som er best, hviler mer. Det gjelder også å lytte til kroppen og ta en dag av i blant. Det er lov å være sliten og umotivert, og da er hvile viktig for å lade opp igjen batteriene.

6. Utfordre deg selv

Du vil kanskje ha et helt greit liv hvis du fortsetter på den samme strekningen du har gjort den siste tiden. Eller du kan velge å trå litt hardere på sykkelen, løpe litt raskere, jobbe litt hardere eller ta litt flere oppgaver. På denne måten vil du utfordre deg selv, men du vil også oppnå større mestringsfølelse, større selvtillit og bedre selvfølelse. Det er viktig med nye mål og ha en vei å gå opp mot, ikke bare fortsette bortover den samme, kjedelige samme ruten. Det handler om å ta sjanser og fortelle deg selv at dette kan du.


Dette er noen punkter som jeg tror er nøkkelen til om ikke å bli den gladeste, hvertfall få en bedre hverdag. Jeg sier ikke at du på denne måten vil få bedre selvfølelse automatisk, men jeg tror at dette vil gi en pekepinn på at du er mer enn du tror og at kroppen klarer mer enn den gir uttrykk for. Jeg har også vært usikker i visse situasjoner, men jeg har alltid tenkt at mitt motto er at jeg “tar utfordringer på strak arm” og gjør mitt beste. Ingen kan forvente mer, for det er det beste du kan gi.

Håper dere liker slike innlegg, for jeg har mange tanker om lignende temaer som jeg har lyst å skrive til dere. Tenkte det kunne bli en liten greie. Trykk liker om du synes dette er innlegg som kan hjelpe deg ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *